Građanska inicijativa ‘Zelena oaza Kluba Maslačak’

Početkom ožujka, čim su to vremenske prilike dozvolile, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci krenuli su u provedbu Građanske inicijative “Zelena oaza Kluba Maslačak” u suradnji sa Srednjom gospodarskom školom Križevci. Ova inicijativa se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kojim je križevačkoj udruzi prošle jeseni odobreno 13 tisuća kuna.
– Sredstva smo iskoristili za kupnju kosilica i alata, voćki, sadnica te ostaloga što je potrebno za uređenje vrta i dvorišta oko kuće u Gundulićevoj ulici, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš.

Do sada su posađene voćke, poput jabuke, kruške, marelice i trešnje, zatim ribizle, kupine, jagode i nešto povrća. Inicijativa se službeno provodi do 31. svibnja, no u udruzi planiraju aktivnosti i nakon završetka inicijative.
– U svemu nam pomažu učenici Srednje gospodarske škole sa profesoricom Verkom Filipović te na taj način daju svoj doprinos zajednici, uz zahvalnost je naglasila Premuš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.