Građanska inicijativa ‘Zelena oaza Kluba Maslačak’

Početkom ožujka, čim su to vremenske prilike dozvolile, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci krenuli su u provedbu Građanske inicijative “Zelena oaza Kluba Maslačak” u suradnji sa Srednjom gospodarskom školom Križevci. Ova inicijativa se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kojim je križevačkoj udruzi prošle jeseni odobreno 13 tisuća kuna.
– Sredstva smo iskoristili za kupnju kosilica i alata, voćki, sadnica te ostaloga što je potrebno za uređenje vrta i dvorišta oko kuće u Gundulićevoj ulici, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš.

Do sada su posađene voćke, poput jabuke, kruške, marelice i trešnje, zatim ribizle, kupine, jagode i nešto povrća. Inicijativa se službeno provodi do 31. svibnja, no u udruzi planiraju aktivnosti i nakon završetka inicijative.
– U svemu nam pomažu učenici Srednje gospodarske škole sa profesoricom Verkom Filipović te na taj način daju svoj doprinos zajednici, uz zahvalnost je naglasila Premuš.

Vezano

Komentari su zatvoreni.