Branitelji pozivaju ‘Zajedno i dostojanstveno za istinu’

Božo Lazar i Ivan Gal, predsjednici Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata gradova Križevaca i Koprivnice, te Siniša Pavlović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije i Mirko Hanžeković, dopredsjednik Udruge specijalne policije “Ban” Koprivnica, održali su tiskovnu konferenciju u hotelu “Podravina” u Koprivnici u cilju potpore pravednoj drugostupanjskoj presudi pred Haškim sudom generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini, koja je najavljena za petak 16. studenoga u 9 sati.

Kako su najavili i pozvali sugrađane, u četvrtak 15. studenoga u 18 sati u crkvama diljem županije će se održavati svete mise. Nakon mise u crkvi Sv. Ane u Križevcima bit će organizirano i bdijenje ispred crkve. Udruga Hrvatskih Branitelja Općine Kalnik već od 7. studenog ima organiziranu devetnicu za istinu i pravdu. Misu u đurđevačkoj Crkvi Svetog Jurja će voditi župnik 0zren Bizek, policijski dušebrižnik Koprivničko-križevačke županije. Iduće jutro u 5 sati autobusima se organizirano kreće iz Koprivnice za Zagreb na središnji skup potpore generalima, koji će se održati na Trgu bana Jelačića.

U priopćenju također stoji: “Zajedno ćemo dočekati presudu, ma kakva ona bila, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na Markovu trgu te na trgovima naših gradova i naselja. Neovisno o presudi poručujemo svima da će naši generali Markač i Gotovina uvijek za nas biti heroji Domovinskog rata, hrvatskog naroda i Republike Hrvatske! Misnim žrtvama i bdijenjem pokazat ćemo potporu, dostojanstvo, ali i zajedništvo svih naših građana s generalima čija su žrtvovanja bila velika, nesebična i plemenita. Nadamo se da će oni 16. studenoga biti oslobođeni nepravednih optužbi i da ćemo ih dočekati s radošću. Zajedno i dostojanstveno za istinu!”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.