Nestašica vode – Komunalno poduzeće izbjeglo pomoć vatrogasaca

KRIŽEVCI – Zbog nestašice vode u bunarima na području križevačkih prigradskih naselja, Komunalno poduzeće organiziralo je točenje vode preko hidranata s vodomjernom garniturom. Tako će se građani naselja Đurđica, Vojakovačkog Kloštra, Majurca, Bojnikovca, Poljane Križevačke i Dijankovca od sada opskrbljivati na taj način umjesto cisternama vode za koje su zvali vatrogasce.
Za naselje Đurđic vodu mogu točiti u Đurđicu na hidrantu kod kućnog broja 70, a za točno vrijeme točenja vode potrebno se obratiti Davoru Skenderu iz Đurđica. Mještani Vojakovačkog Kloštra i Carevdara mogu koristiti hidrant uz državnu cestu Križevci – Koprivnica, kod skretanja za naselje Pobrđani, a za točno vrijeme točenja vode potrebno se obratiti Stevi Rodu iz Donjana 15.
– Ovo je prvi put da smo se odlučili na ovakav model dostave vode našim korisnicima. Možda nije posve uobičajena, ali morali smo nekako riješiti problem nestašice pa smo se odlučili na ovakav način – rekao je Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća, i dodao da tek trebaju vidjeti kako će ovakav model rada funkcionirati.

 

Do vode kod SKIMT-a

U Majurcu će se točiti voda na hidrantu uz državnu cestu Križevci – Koprivnica kod tvrtke SKIMT u Majurcu, a točno vrijeme točenja zna Zlatko Jandraševec iz Majurca. Bojnikovčani će do vode doći na hidrantu u Bojnikovcu, a točno vrijeme točenja može im reći Darko Fureš iz Bojnikovca. Poljana Križevačka pristup vodi imat će na hidrantu kod Vatrogasnog doma, dok raspored točenja zna Tajana Belaj iz Poljane Križevačke. Za naselja Erdovec i Dijankovec rastakanje vode bit će na hidrantu kod Vatrogasnog doma u Dijankovcu, dok će Valent Katanović iz Dijankovca 8 biti zadužen za točno vrijeme točenja. Komunalno poduzeće vodu će naplaćivati mjesečno prema stvarnoj preuzetoj količini po cijeni kao i za sve ostale Križevčane.

Dug 1,7 milijuna kuna

Tijekom posljednjih desetak godina Komunalno poduzeće uspjelo je naplatiti gotovo sva dugovanja korisnika zbog neplaćenih primljenih vodnih usluga. Od zabilježenih 48,956.137 kuna, naplaćeno je 47,802.380 kuna. Preostalih 1,153.757 kuna duga su ’repovi’ dugova iz daleke 2001., 2002. i 2003. godine dok su ostali više-manje naplaćeni. Tako je samo ove godine do kraja svibnja naplaćeno 2,108.470 kuna iako je stvoreno 1,775.916, dakle, tristotinjak tisuća kuna manje nego je naplaćeno.
– Nakon tri neplaćena računa za komunalne usluge, a na svakom sljedećem vidi se dugovanje iz prethodnog razdoblja pa se to već smatra opomenom, idemo na utuženja, a tamo gdje je to moguće i na isključenja potrošača, što je zapravo i najjeftinije za korisnika – objasnio je Gregurek. Dodao je kako je ovrha sudskim postupkom tek krajnja mjera i to ako se ima što ovršiti što i nije tako rijedak slučaj. Ako se od pokretnina nema što ovršiti, svoje potraživanje Komunalno poduzeće upisuje u Zemljišnu knjigu kao teret. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.