Nitko u gradu ne pamti ovakvu nesreću

KRIŽEVCI – Smetlari su razbili crkvenu ogradu i stepenice te smrvili štand suvenira Gorana Katalenića. Dogodilo se to u ponedjeljak ujutro, kada su radnici Komunalnog poduzeća kamionom izbjegavali nadolazeći automobil zbog čega su naglo skrenuli udesno i završili u štandu. Nesvakidašnja nesreća dogodila se oko sedam ujutro pred župnom crkvom sv. Ane. Vozač kamiona dolazio je iz Gornjeg grada, kada je iz drugog smjera pred njega izletio automobil s ljudima koji su s ceste uklanjali i spremali drvene kućice zaostale od Velikog spravišča.

Vozač kamiona je, kako bi izbjegnuo auto, skrenuo udesno, ali očito prenaglo, pa je sudar sa štandom bio neizbježan.
– Još uvijek ne znamo kolika je nastala šteta, no sigurno je da će obnovu financirati onaj tko je štetu počinio, a to je Komunalno poduzeće – rekao je Anđelko Nervo, pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti.

Dodao je kako ne pamti da se ovakva nesreća dogodila u Križevcima, osim što je prije pola godine automobilom jedan Križevčanin ’pokosio’ pola središnjeg trga, uključujući i ogradu oko paviljona.
– S obzirom da moj odjel obnavlja sve sakralne objekte u gradu, obnovit ćemo i ovu ogradu, no tek nakon što dobijemo sve službene informacije o šteti i razlozima nesreće – objasnio je Nervo. U sudaru je uništen i betonski stup i dio ograde od lijevanog željeza, a nesreća je, čini se, mogla biti i gora, jer je kamion mogao udariti i u golemo željezno zvono uz štand.

Goran Katalenić, vlasnik štanda: Valjda me više neće udariti

Vlasnik štanda Goran Katalenić, koji pred crkvom prodaje križevačke suvenire i simbole sa svetim Markom Križevčaninom, stigao je na poprište nesreće kada je policija još radila očevid.
– Srećom, većina predmeta ostala je cijela, a već sam dobio i novi štand – rekao je Goran Katalenić, pomalo šokiran nastalom situacijom. Svoje radove na istom mjestu prodaje već nekoliko godina i nikada nije bilo problema, no kako narodna mudrost kaže, munja nikada ne udara na isto mjesto dva puta, pa se i Goran nada da više neće imati sličnih briga. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.