Županija do Amerike, a u gradu bi stručnjaka za “spoj” s Europom

Koprivničko-križevačka županija i grad Koprivnica jačaju veze sa svijetom. Darko Koren i suradnici u Kaliforniji promiču mogućnosti lokalnog gospodarstva i kulture, a u gradu traže voditelja za EU integracije

Ostala je nepoznanica, vjerojatno zbog njegove sklonosti diskreciji, kako se koprivničko-križevački župan Darko Koren osjećao pri popunjavanju formulara za vizu za SAD (premijer Milanović u istom se slučaju našao “uvrijeđenim”), no poznato je kako se u Novom svijetu provela županijska delegacija. Štoviše, posjet Korena, njegova zamjenika Darka Sobote i gospodarskog pročelnika Marijana Štimca ocijenjen je “vrlo korisnim”.

U County of Riverside u Kaliforniji posjetili su vjetropark sa 4000 vjetrostupova, kapaciteta 700 MW, obišli su prehrambenu tvornicu Fine&Easy i logističku tvrtku Skechers. Bili su i u tvrtki Coachela Valley koja promiče turizam, a američka turneja, nakon posjeta hrvatskoj zajednici u Kaliforniji, okrunjena je sporazumom o gospodarskoj i kulturnoj suradnji s Riversideom, pa je Koren Amerikancima predstavio i mogućnosti za investiranje u Podravinu i Prigorje, osobito u prehrambenoj i energetskoj industriji.

Za razliku od županijskog vodstva, u gradu Koprivnici nastoje se bolje pozicionirati na Starom kontinentu, pa je gradska uprava raspisala natječaj za voditelja Odsjeka za europske integracije. Osoba mora imati 5 godina iskustva u sličnom “biznisu”, govoriti dva jezika zemalja EU, biti magistar struke ili stručni specijalist iz društvenih ili humanističkih znanosti… (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.