Pilot projekt odvoza glomaznog otpada

KRIŽEVCI – Križevačko Komunalno poduzeće od početka godine provodi pilot projekt odvoza glomaznog otpada, korištenjem kupona. Projekt se provodi u ulicama gornjeg grada, gdje je i prije nekoliko godina započelo odvajanje korisnog otpada. Građani su kupone dobili uz brošuru Komunalnog u prvim danima 2012., a o projektu nam je više rekao direktor Komunalnog poduzeća Križevci Goran Gregurek:
– On je zamišljen na način da građani imaju na izbor četiri datuma tijekom godine, u kojem mogu izabrati kada će svoj glomazni otpad dati na odvoz. Moram reći da je, inače u cijeni odvoza otpada već uračunati jedan besplatni odvoz. Ovdje se njima daju dva kupona: jedan je besplatan, već je u toj cijeni, a drugi se plaća, ukoliko imaju više potreba. Taj drugi koji se plaća iznosi s PDV-om 62,50 kuna.

Ispunjeni kupon, na kojem su građani odabrali datum koji im odgovara, predaje se na blagajni Komunalnog poduzeća u zgradi uprave, najkasnije dva dana prije odvoza glomaznog otpada. Prijava se može predati i putem interneta, popunjavanjem elektroničkog obrasca uz naznačavanje broja kupona. Iako je projekt tek krenuo, u križevačkom Komunalnom poduzeću zadovoljni su dosadašnji odazivom građana.
– Za prvi datum, 2. ožujka, odveli smo četiri do pet domaćinstava, a sada, za drugi datum, koji je 27. travnja, imamo nekakvih 15-ak zahtjeva. Građani na raspolaganju imaju još dva datuma u drugom dijelu godine, rekao je direktor Gregurek.
Ako projekt zaživi, iz Komunalnog su najavili da će građani u buduće u godišnjem kalendaru – brošuri dobivati kupone za odvoz besplatnog otpada za područje cijelog grada. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.