Sutra izložba skulptura iz slavenske mitologije

U srijedu 15. prosinca 2011. u križevačkom Klubu kulture u 19 sati bit će otvorena izložba radova polaznika likovne radionice „Slavenska mitologija kroz likovnost“. Trinaest mladih autora će predstaviti svoje radove nastale tijekom dvomjesečnog kreativnog procesa izrade različitih skulptura u gipsu pod mentorstvom i umjetničkim voditeljstvom profesora Igora Brkića.
– Radujemo se mladim kreativnim dušama i nadamo se kako ćete im izraziti podršku dolaskom na izložbu, istaknuo je voditelj Kluba kulture Admir Sinani, napomenuvši da je radionica podržana od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ulaz na izložbu je slobodan.

Svoje će radove predstaviti: Vatroslav Sever, Mario Lučki, Eva Subotičanec, Lucija Denžić, Dragan Nikolić, Antonio Jagodić, Hana Majcen, Sanja Batinjan-Nazor, Gabrijela Jaki, Antonela Kossi, Željka Pavković, Tonko Horvat i Damir Benčak. U predgovoru izložbi prof. Brkić ističe da “zahvaljujući energiji ovih mladih ljudi bogatiji smo za jedan cijeli opus skulptura inspiriranih našom slavenskom mitologijom  i barem smo djelomično dobili prikaz bogova,  vila, božanstava, u koje su se kleli ili ih se bojali i obožavali ih naši pra, pra- preci.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.