Koren: Svi pozivi da razgovaramo, odbijeni su

KOPRIVNICA – Još se uvijek ne zna hoće li županijska pročelnica za zdravstvo Branka Cuki dati prijedlog novih članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine. Prijedlog je dala koalicija predvođena SDP-om, a ona kao mjerodavna pročelnica mora odlučiti hoće li vijećnici odlučivati o tome. Možda i ne bude, jer dosadašnja upravna vijeća dobro rade svoj posao, rekao je na konferenciji za novinare župan Darko Koren dodajući da će pročelnica stoga možda predloži aktualne članove. Isto tako, opovrgnuo je izjave predsjednice Županijske skupštine Milice Fuček da ju nije zvao na razgovor i dogovor.

 

– Svi moji pozivi da razgovaramo o ozbiljnim stvarima, zapravo su odbijeni. Činjenica da slijedom te promjene u Skupštini, mi se ne bavimo ničime osim nekakvim nebitnim stvarima, a to su oni elementarni koji, zapravo za posljedicu imaju nekakve političke čistke, smjene, revanšizame, postavljanje svojih ljudi na nekakva tobože važna mjesta, upravljačka, upravna vijeća i slično, rekao je Koren.

Koren je istaknuo da dođe li do predloženih smjena, bit će to isključivo preglasavanjem u Skupštini. U tom slučaju, predstavnička vlast mora biti svjesna posljedica tih odluka. U zakonu jasno stoji u kojem je slučaju moguća smjena članova Upravnih vijeća, prije isteka mandatnog roka, rekao je zamjenik župana Ivan Pal.
– Jedno je podnošenje ostavke, drugo donošenje nezakonite odluke, treće je neizvršavanje odluke izvršne vlasti koje se odnose na određenu ustanovu i četvrto nemogućnost obavljanja funkcije člana ili predsjednika, rekao je zamjenik Pal.

Isto tako čelnici županijske izvršne vlasti napomenuli su da su prijedlozi SDP-ove kolicije sporni jer neki od predloženih članova za upravna vijeća nemaju visoku stručnu spremu, kao što zakon nalaže. Stoga smatraju da je prijedlog imena koje su županijski vijećnici dobili u sazivu 15., sutrašnje sjednice velikim dijelom nelegalan. Kakav će biti tijek sjednice, nakon svega što se čuje posljednja dva dana, ostaje enigma do sutra kasno poslijepodne.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.