Upisano 1344 učenika, za jesen ostalo 106 slobodnih mjesta

KOPRIVNICA – Nakon dva kruga ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji ostalo je 106 nepopunjenih mjesta – 28 u koprivničkim, 44 u križevačkim i 34 u đurđevačkim školama.
Gimnazije u Koprivnici i Križevcima su popunjene dok je u đurđevačkoj slobodno još pet mjesta. U Srednjoj školi Koprivnica nepopunjena su četiri mjesta kod ekonomista i jedno rukovatelja prehrambenih strojeva, a u Obrtničkoj školi četiri za obrazovanje pomoćnih kuhara i slastičara, dva elektrotehničara te po jedno plinoinstalatera i mesara. Najviše je mjesta ostalo u glazbenim školama; u koprivničkoj Fortunata Pintarića 15 mjesta, a u križevačkoj Alberta Štrige 18. U Srednjoj gospodarskoj školi Križevci mjesta ima samo kod mljekarskih tehničara, još čak 22, jer ih je upisano samo šest dok su u Srednjoj školi Ivan Seljanec nepopunjena tri mjesta krojača i jedno pomoćnog bravara.

Mjesta je ostalo i u đurđevačkoj Strukovnoj školi i to devet kuhara, sedam pomoćnog kuhara i slastičara te po pet mjesta konobara i autoelektričara i tri za obrazovanje stolara. Inače, u ljetnom upisnom roku je u 10 škola na području Podravine i Prigorja upisano 1344 učenika. U nekim zanimanjima u koprivničkoj Obrtničkoj školi upisano je puno više učenika od predviđenog, primjerice slastičara je trebalo biti devet, a upisano ih je 16 dok je automehaničara i konobara, kojih je također bilo u planu devet, upisano 15.
O ovoj temi, upisima u srednje škole, kao i svemu što očekuje učenike u jesenskom roku i drugim temama vezanim uz školstvo u našem programu možete čuti u emisiji Županijski razgovori u ponedjeljak u 10,30 sati, u kojoj gostuje pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Antolić. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.