Glumac kao novi redatelj vraća pravu vrijednost spelancijama

Za vikend priredbe uz 44. križevačko veliko spravišče. Zbog teškoća u TZ pripreme su ove godine bile otežane, no sve se uspjelo. Program je novinarima službeno predstavljen tek – jučer

Za vikend se sprema pravo veselje – 44. križevačko veliko spravišče. Najstarija kulturno-turistička priredba u Koprivničko-križevačkoj županiji nakon dvije godine opet je s promjenom na vrhu – režije se sad latio poznati glumac Adam Končić, koji je unio i promjene u scenarij, osuvremenivši ga.

 

– On je kajkavac i razumije naš mentalni sklop, iako nije Prigorac već Zagorac, reći će gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. O čemu se radi i je li time opet vraćena bit Spravišča – kroz prikaz pomirba i svađa križevačkih purgera i kalničkih šljivara i spelancije po Križevačkim štatutima, vidjet će se od petka navečer. Okosnica, nastup glumaca iz grada i s Kalnika sve tri večeri je na Strossmayerovu trgu.

Posjetitelje, za koje se organizatori iz Grada i Križevačkog poduzetničkog centra nadaju da će doći iz cijele regije (gdje su, kažu, proveli promidžbu od vrata do vrata), čekaju i sajam starih obrta i starina, izložba vina, štrukljada, bogata gastronomska ponuda, brojni kulturni programi, koncerti puhačkih orkestara, Baruna, E.T.-ja, Jole i Jelene Rozge.

Spravišče je, rečeno je, napravljeno u “ratnim uvjetima” zbog ranijih makinacija smijenjene direktorice Turističkog ureda, ali se na vrijeme uspio dogovoriti i program i pokrovitelje, da se izdrži trošak od oko 450.000 kuna. No, u svoj želji bude i lapsusa – tako je presica s predstavljanjem programa Spravišča održana tek jučer u 17 sati, iako i “mlađe” priredbe, žele li bolji medijski odjek, to čine najmanje tjedan dana ranije. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.