Auto cesta mijenja prostorne planove

KRIŽEVCI – Na sastanku Kolegija križevačkog gradonačelnika Branka Hrga razmatrano je nekoliko prijedloga prostorno-planskih dokumenata, a jedan od njih bio je Urbanistički plan uređenja gospodarske zone Gornji Čret. Tako će se umjesto brze ceste izmjenama u njega ucrtati trasa buduće auto-ceste.
– Time smo u stvari sada dobili još nekoliko hektara iskoristivog građevinskog zemljišta, jer je prije prometna petlja bila planirana u zoni, a sada više nije, doznajemo od gradonačelnika.

Cijelom njezinom dužinom u zonu Gornji Čret bit će ucrtana i servisna cesta koja će se rotorom spajati s autocestom, a predviđena je i kao istočna gradska obilaznica, koja bi trebala bitno rasteretiti sadašnju prometnicu.
– Dodatni razlog je da se i promet od strane Koprivnice u stvari usmjeruje mimo grada, da se i na taj način ubrza i olakša svima koji putuju prema toj budućoj autocesti, pojasnio je B. Hrg.
Također je utvrđen konačni prijedlog Detaljnog plana uređenja Posrednji put koji će odrediti izgled novog naselja planiranog na prostoru između bivše vojarne i Ulice Marcela Kipacha.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.