Glazbena ‘džungla’ šokirala Klub kulture

Izlomljeni ritmovi žestokog drum’n’bassa u kombinaciji sa jamajkanskim reggae vokalima stvorili su u subotu 20. ožujka 2010. uistinu pravu džunglu u Klubu kulture, na čelu sa najmlađim vođom krda u Hrvata, Filipom Motovunskim. Mladić po godinama, ali sada već iskusan DJ, Motovunski je selekciju sveo na ponajbolje pjesme od vlastite produkcije u kombinaciji s melodičnim, a na trenutke i mračnim drum’n’bass zvukovima da bi se pred sam kraj partija uhvatio i dubstepa, novog elektronskog čuda koji okupira klupske podije diljem svijeta.

Filip je samo dio Kingston Sounda kojeg čine i ostali selektori poput Prince Shanga koji je ponajbolji roots reggae selektor u Hrvatskoj i to konstatno dokazuje uvodeći nas u bajkovit reggae svijet prepun toplih i opuštajućih poruka. Popay ponovo nije došao tako da nije bilo live MC-a što je prava šteta, njegova karizma, a i glas zasigurno bi podigli temperaturu tuluma za još koji stupanj više.

Bio je ovo drugi posjet Kingstonovaca Križevcima, ovoga puta povodom Culture Shock Festivala, i valja priznati kako je posjećenost bila nešto skromnija nego prvi puta, iako je taj prvi party bio jedan od ponajboljih tuluma u povijesti kluba i elektronskih ritmova. Očito je za Križevčane neviđena ponuda kulturnih sadržaja bila pomalo prevelik zalogaj pa je došlo i do zasićenosti upravo negdje na sredini festivala, ali nećemo plakati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.