Igor Galaš uz pomoć grada putuje na Novi Zeland

KRIŽEVCI – Mladom križevačkom modnom dizajneru Igoru Galašu s 10.000 proračunskih kuna Grad će potpomognuti odlazak na svjetsko dizajnersko natjecanje na Novom Zelandu, koje će se održati u ožujku. Igor je apsolvent zagrebačkog Tekstilno tehnološkog fakulteta, a sa svojih 28 godina već je osvajač brojnih nagrada i priznanja i kod kuće i u svijetu, a da je i njegov favorit nije krio ni gradonačelnik Branko Hrg.
– Igor je definitivno ušao među deset najboljih mladih dizajnera svijeta, osvojio je u Pekingu brončanu medalju, aktualna miss Kine nosila je njegovu kreaciju, mislim, stvarno je izvanredan. Dobio je inače i stipendiju jedne privatne francuske dizajnerske škole i ići će tamo još dopunski se školovati, rekao je Hrg.

Na spomenutom natjecanju lani u Pekingu Igor Galaš je osvojio i zlatnu plaketu za najbolji modni crtež na svijetu, a godinu prije na najvećem europskom natjecanju mladih dizajnera u Berlinu primio je nagradu za najboljeg studenta modnog dizajna. Pozivnicu na Novi Zeland izborio je svojom novom kolekcijom u konkurenciji čak oko 55000 svojih kolega iz cijelog svijeta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.