‘Žapci’ u nedjelju protiv varaždinske ‘Vindije’

“Žapci” iz Košarkaškog kluba Križevci ove nedjelje gostuju kod varaždinske Vindije u derbiju 6. kola A2 lige Sjever. I da nije u pitanju derbi, za Križevčane ovo sasvim sigurno ne bi bila obična prvenstvena utakmica. Prvi put u svojoj kratkoj povijesti križevački je klub promijenio trenera prve momčadi. Dražen Jendriš-Cimbra vruće je trenersko mjesto prepustio Marinu Zirdumu-Zikiju, a sam Jendriš se pomaknuo za jedno mjesto udesno i postao pomoćni trener. Zirdum, sada već bivši trofejni trener Čakovca, još uvijek aktualnog, dvostrukog prvaka drugoligaškog Sjevera, u ponedjeljak je prihvatio križevački izazov i isti dan okupio prvu momčad s kojom će pokušati napraviti iznenađenje u Varaždinu.

Iznenađenje? Nakon dva uzastopna ligaška poraza mnogi su skloni potopiti “Žapce” i već najavljuju njihovo nedjeljno izbacivanje iz utrke za naslov prvaka na sjeveru. Iskusnom Zirdumu to ne smeta, čak štoviše, mladi je križevački klub u svim dosadašnjim utakmicama u rukama nosio vrući krumpir favorita, i bit će zanimljivo promotriti reakciju ekipe kada taj isti krumpir bude u protivnikovu dvorištu.  Iako će s ekipom biti tek šest dana, svjestan kvalitete igrača koje ima u momčadi, Zirdum se ne boji izazova i mišljenja je da se uz dašak sreće, i bude li momčad pošteđena ozljeda i bolesti, može iz Varaždina vratiti na štitu.

U snažnu momčad varaždinske Škole košarke Vindija, koju sa klupe vodi iskusni strateg Cesar, a u terenu „mozak“ ekipe Mudri, vraća se i Garafolić, varaždinski „allround“, što je zasigurno još jedan zalog Vindijina optimizma. No, pričekajmo nedjelju i 18:00 sati, kada starta derbi u novoj (velikoj!) varaždinskoj športskoj dvorani na Dravi. Jedno znamo sigurno: sa “Žapcima” nikad nije bilo dosadno, neće biti ni ovaj put.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.