Križevački i bjelovarski glazbeni majstori sutra koncertiraju i javno snimaju

Mladi će križevački glazbenici, učenici Glazbene škole Alberta Štrige, s bjelovarskim vršnjacima, polaznicima Glazbene škole Vatroslava Lisinskoga, sutra Križevčanima, ali i pred kamerama i mikrofonima Hrvatske radiotelevizije zajednički prikazati svoja glazbena umijeća. Sa željom predstavljanja i promoviranja najvećih mladih nadarenih umjetničkih glazbenika u našoj zemlji, HRT-ov je Program za djecu i mlade pokretač niza koncertnih emisija “Majstori svirači”, od kojih će se jedna sutra javno snimati i u našem gradu.

 

Zamisao koncerata je da njihove glavne zvijezde i izvođači budu učenici glazbenih škola, kako osnovnoškolskih, tako i srednjoškolskih odjela iz cijele Hrvatske, djeca i mladi osvajači priznanja i nagrada s državnih i međunarodnih glazbenih natjecanja. Potporu serijalu dali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje.

Tako će i sutra 28. listopada, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma od 18:30 sati nastupati glazbeni talenti iz Križevaca i Bjelovara pod umjetničkim vodstvom svojih nastavnika, profesora glazbe. Sutrašnji koncert zajednički organiziraju Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbeni centar mladih.

Ulaz na koncert i javno snimanje emisije “Majstori svirači” je slobodan dok će slikovni i zvučni zapis biti emitiran na Drugom programu Hrvatske televizije subotom prijepodne tijekom prosinca ove i siječnja sljedeće godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.