Auto-Info: Chevrolet Cruze 1.6

U ovim vremenima krize kad kamate rastu, a novaca je sve manje kupovina automobila je vjerojatno zadnja stvar koju ljudi imaju na pameti. Kako je onda moguće da smo dolaskom u Chevroletov salon od prodavača dobili informaciju kako jednostavno nemaju više ovakvih automobila za isporuku? Mala ponuda ili velika potražnja? Je li Chevrolet sa Cruzeom ponudio odgovor na krizu? Saznajte u nastavku.

Dizajn: Dizajn Cruzea je po našem mišljenju izvrstan. Iz kojeg god kuta ga pogledate izgleda i nekoliko puta skuplje nego što jest i mogu posvjedočiti da ovaj automobil privlači poglede puno više i od znatno skupljih i luksuznijih. Upečatljivo sportski dizajn sa dozom elegancije očito pogađa ukuse mnogih jer su svi komentari bili izrazito pozitivni.

Unutrašnjost: Dizajneri interijera nisu morali poći daleko da bi pronašli inspiraciju – “starija sestra” iz koncerna poslužila je kao izvrstan uzor. Ako još niste primjetili sličnost, mi jesmo – interijer vuče svoje korijene iz nove Opel Insignie, što je za svaku pohvalu u automobilu ove cjenovne klase. Dizajn je izrazito moderan, a kvaliteta materijala je znatno viša od one na modelima drugih proizvođača iste cjenovne klase. Malu zamjerku bismo uputili sjedalima koja pružaju slab lumbalni i bočni oslonac, no vjerujemo da se u boljim paketima opreme dobivaju i bolja sjedala tako da na to obratite pozornost. Testni Cruze imao je i stražnje parking senzore koji rade dobro, no po našem mišljenju malo kasne s reakcijom, tj. ako idete većom brzinom unatrag zvučno upozorenje o prepreci moglo bi doći prekasno.

Motor: Testni model pokretao je novorazvijeni 1.6 litreni benzinski agregat koji razvija 116 konjskih snaga. Ovako pokretan Cruze nije jurilica, ali nije ni pretjerano trom te je vožnja ugodna, a duže relacije prolaze bez naprezanja. Na početku testa dobili smo automobil sa punim spremnikom goriva (60 litara), a krajnji poziv na benzinsku postaju uslijedio je nakon nešto malo više do 700 kilometara što preračunato iznosi negdje oko 8.5 litara benzina na 100km. Ako uzmete u obzir da se radi o uistinu velikom automobilu i da nismo pazili na potrošnju ovaj podatak je za svaku pohvalu. Ako vam je ono što se zbiva nakon pritiska na krajnju desnu papučicu ipak prioritet, u ponudi je i jači benzinski motor sa 140KS. Ponuda je popunjena i dieselskim agregatima koji ovisno o izvedbi razvijaju 125 ili čak 150KS. Mjenjač se pokazao solidnim i nije pravio probleme, ne voli pretjerano brza prebacivanja no ovaj automobil nije ni napravljen da bude najbrži.

Vozne osobine: Cruze je prije svega zamišljen kao velika udobna obiteljska limuzina i u toj ulozi se snašao odlično. Neće se žaliti ako pokušate juriti, no s prvim kilometrima će vam jasno dati do znanja da mu više odgovara opuštena vožnja. Ovdje nema kompromisa, ekipa u Chevroletu je jasno zacrtala cilj i ostvarila ga što je po našem mišljenju bolje nego da su pokušali sve, a postigli ništa.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.