Zaslužuje li program uoči Svih svetih politički progon?

Predstavnica HDZ-a u Gradskom vijeću Križevaca, Sanja Petranović, preksinoć je na sjednici Vijeća izrazila nezadovoljstvo što Savjet mladih Križevaca večeras u Klubu kulture priprema tzv. Skalloween, okupljanje srednjoškolaca s koncertom talijanske ska skupine The Offenders. Njen glas podsjetio je na preklanjske i lanjske kritike koje je Crkva slala prema organizatorima izložbe tikvi u gornjogradskom Domu svetog Marka.


– Najavljuju i nekakve maske, pa me zanima sprema li se to fašnik uoči Dana Svih svetih kad se prisjećamo naših pokojnika – pitala je vijećnica Petranović, inače nastavnica glazbenog odgoja u OŠ Vladimir Nazor. Ona je komentirala i kako je kao Hrvaticu i katolkinju to vrijeđa i pitala ostale vijećnike koji su birali Savjet mladih, što se to događa. Takav je vijećnički istup pokušao ”sanirati” gradonačelnik Branko Hrg, kazavši da je radostan što imamo Savjet mladih ali da ne ulazi u programe. No savjetovat će mlade da ubuduće paze na datume. Predsjednik Savjeta mladih Nikola Pandurić napominje da se vijećnici ne bi trebali baviti takvim banalnostima.

– Ne promičeno nikakve nove običaje i nikog ne želimo uvrijediti, cilj programa je promicanje volonterizma i jačanje zajedništva mladih, čime ih se nastoji animirati da koriste i vrijedne resurse Kluba, kakve nema svaki grad – reče Pandurić i izražava čuđenje da se korisne programe za mlade dočekuje na nož. Voditelj Kluba kulture Admir Sinani nije imao komentara, poručivši da se nepotrebno moralizira.

Večeras je prvi u nizu događaja koje će jednom mjesečno održavati svaka od tri križevačke srednje škole. Ulaz na zabavu i ples otvoren je svima, pa bez straha mogu doći, rečeno je, i stari “vješci.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.