Predstavljen dopunjeni vodič za poslijediplomski vani


Danas je na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva mr.sc. Zvonimir Rakamarić sa sveučilišta Britanska Kolumbija u Kanadi održao jednosatno predavanje o mogućnostima poslijediplomskog studija u Kanadi i SAD-u. Zainteresiranim studentima ujedno je predstavio dopunjeno online izdanje Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu, koji je prošle jeseni izdala križevačka udruga P.O.I.N.T. i besplatno distribuirala diljem Hrvatske.

Mnoštvo pitanja studenata ukazalo je na veliki interes za nastavak visokoškolskog obrazovanja na svjetskim sveučilištima, u čemu im savjeti autora vodiča Rakamarića i dr.sc. Domagoja Babića mogu pomoći u izboru područja poslijediplomskog studija, sveučilišta, zavoda i mentora te financiranju studija, načinu stipendiranja i samim prijavama na natječaje.

Predavanje je za zagrebačke studente, uz udrugu P.O.I.N.T. organizirala i hrvatska sekcija međunarodne udruge IEEE, odnosno studentski ogranak njenog Odjela za komunikacije te grupa GOLD diplomiranih inženjera elektrotehnike i računarstva u posljednjem desetljeću. Dopunjeno online izdanje vodiča može se dohvatiti na stranicama autora ili izdavača.


Rakamarić, inače rodom Križevčanin, krajem idućeg tjedna odlazi iz posjeta Hrvatskoj na stručnu praksu u SAD u sjedište kompanije Microsoft, što mu je omogućeno prestižnom svjetskom nagradom Microsoft Research Fellowship koju je dobio početkom ove godine za uspješan znanstveno-istraživački rad u području formalne verifikacije softvera.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.