Međunarodni majstor Kovačević osvojio šahovsko ‘Spravišče’


Jučer je u restoranu Klara održan 2. brzopotezni šahovski turnir „Križevačko spravišče“, u organizaciji ŠK Križevci, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. Nakon devet odigranih kola prvo je mjesto osvojio međunarodni majstor Blažimir Kovačević iz ŠK Đuro Đaković Holding iz Slavonskog Broda, sa 7.5 bodova. Najuspješniji domaći igrač bio je Marijan Belani, koji je sa 6.5 bodova zauzeo 8. mjesto.


Drugo mjesto je osvojio međunarodni majstor Ozren Biti, član ŠK HAŠK-Mladost iz Zagreba s pola boda manje od prvaka. Najuspješniji kadet turnira bio je Jan Bjeličić, s 5.5 bodova na 16. mjestu, a najuspješnija šahistica Križevčanka Marina Videković, članica ŠK Dalekovod iz Zagreba s osvojenih 5 bodova.


Na turniru je nastupilo čak 58 igrača, od kojih 3 međunarodna majstora, 3 majstora i čak 15 majstorskih kandidata, pa se borba za vrh, očekivano, vodila između igrača s najvišim rejtingom. Igralo se švicarskim sustavom 9 kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču. Turnir je sudio državni sudac Vlado Karagić iz Zrinskog Topolovca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.