Križevci iz fotografskog oka

Da Križevci kao grad mogu biti i fotogenični, promatra li ih se okom kroz objektiv fotoaparata, pokazala je izložba Križevci okom kamere, koja je prvi put u Križevcima, na sam Dan Grada, u Likovnoj galeriji predočila fotoradove samih građana. Kroz 88 slika Križevci nam se javljaju iz kuteva, različitih koliko je različito i svjetlo uhvaćeno okom kamere, tj. lećom.

Neki od 21 autora, reći će organizator postava, ravnatelj Gradskog muzeja Zoran Homen, priliku za fotografiju grada učinili su s tla, neki s visokih zgrada, a neki čak iz balona, da bi posljedica svega truda bili fotozapisi grada kako ga ranije možda nikada nismo vidjeli.

Na otvorenju ove izložbe umjetničkih fotografija Križevaca, kao i gradske okolice, poziv za snimanjem i bavljenjem fotografijom upućen je i onima koji se ovaj put nisu sjetili dati svoje viđenje grada, jer je, naglašeno, grad moguće slikati u svako godišnje doba, kad je jednako lijep i kameri zanimljiv.

Njima i ostalim posjetiteljima izložba ostaje na uvid do 18. svibnja, do kada je moguće, upisom rednog broja ispred njenog broja glasati i za najbolju fotografiju. Autor pobjedničkog djela bit će na izložbu nagodinu počašćen mogućnosću izlaganja većeg broja fotografija od dopuštenih pet.

Osim umjetničkog poriva objavljivanje fotografskih viđenja Križevaca ima i konkretnu svrhu jer je želja potaknuti fotoamatere na ponovno oživljavanje Fotokluba u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.