Vozačici iz Cubinca izmjereno 1.95 promila

Iz prometa je isključeno 67 vozača i 11 vozila, a privremeno su oduzete 24 vozačke dozvole

KOPRIVNICA – Djelatnici policijskih postaja Križevci i Đurđevac te Postaje prometne policije Koprivnica prošloga su vikenda proveli veću preventivno-represivnu akciju vezanu uz suzbijanje alkoholiziranosti sudionika u prometu, ali i drugih prekršaja vozača. Od 378 kontroliranih vozača policajci su utvrdili 192 prekršaja, od kojih 39 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim alkoholiziranosti, vozači su kažnjavani i zbog drugih prekršaja. Tako je 12 vozača kažnjeno zbog upravljanja tehnički neispravnim vozlima, 14 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava, sedam je vozača vozilo većom brzinom od dopuštene, sedam ih je upravljalo neregistriranim vozilom, a dva su vozača vozila kada je isteklo važenje prometne dozvole.

Zbog upravljanja vozilom u vrijeme kada je oduzeta vozačka dozvola kažnjena su dva vozača kao i zbog nenošenja zaštitne kacige. Čak je 36 vozača bilo kažnjeno zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Iz prometa je isključeno 67 vozača i 11 vozila, a privremeno su oduzete 24 vozačke dozvole.

– Tijekom provođenja akcije prošle nedjelje je u Ulici Frana Galovića u Koprivnici oko 3.40 sati zaustavljen je 24-godišnjak iz Botova koji je napuhao 2.18 promila. Bila je to najveća koncentracija alkohola izmjerena kod vozača. Najpijanija vozačica bila je zaustavljena 8. ožujka u Kalničkoj ulici u Križevcima. Policajci su joj alkometrom utvrdili alkoholiziranost od 1.95 promila – doznali smo od Dražena Laljeka, glasnogovornika Policijske uprave koprivničko križvačke.

Vezano

Komentari su zatvoreni.