‘RTL pomaže djeci’ COOR-a Križevci


Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci danas je ugostio ekipu televizije RTL, odnosno udrugu "RTL pomaže djeci". Učenici su oduševljeno dočekali novinare i veliku televizijsku kameru, pred kojom su ponosno nastupili veselom plesnom izvedbom. Snimljen je i prilog o primjeni slikovnice u radu s djecom, koji su predstavile autorice, profesorice Miranda Pijuk, Mirjana Vrdoljak i Nevenka Mihalković-Parazajda, stručni suradnik logoped, koja je za portal Križevci.info rekla više o svemu:

 
– Udruga "RTL pomaže djeci", kao što sam naziv kaže, podupire različite projekte u Hrvatskoj namijenjene djeci. Tako smo se i mi javili svojim projektom "Moja slikovnica", koji je Udruga prepoznala kao kvalitetan te je donirala opremu za izradu slikovnice: računalo, pisač, skener, aparat za uvezivanje i pribor za oslikavanje.
 
– Projekt "Moja slikovnica" osmišljen je za potrebe djece s većim teškoćama u razvoju koji se obrazuju u našem Centru. S obzirom da nemamo odgovarajuće udžbenike, a oni za redovne škole su neadekvatni, javila se potreba za izradom ovakvog tipa slikovnice. Time smo htjeli postići da našim učenicima olakšamo svakodnevno savladavanje nastavnih sadržaja, a istovremeno učiteljima defektolozima omogućimo kvalitetnije izvođenje nastavnog procesa. Izrađujemo slikovnice koje su prilagođene potrebama i sposobnostima naših učenika od onih koji mogu sami čitati do onih kojima se čita. Izrađujemo originalne tekstove te ih primjereno ilustriramo.

– Projekt smo prezentirali na Županijskom stručnom vijeću za učitelje defektologe i stručne suradnike u posebnim školama na području Koprivničko-križevačke županije te smo dobili pozitivnu evaluaciju. S vremenom bismo željeli naš projekt, nakon provedene recenzije, ponuditi ostalim ustanovama koje se bave odgojem i obrazovanjem učenika s posebnim potrebama. Također smo mišljenja da je naša slikovnica primjerena za djecu predškolskog uzrasta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.