KTC za dlaku ostao bez pobjede

RK KTCRK TRNOVEC – 34:36 (17:17). Za KTC su igrali i zabili golove: Benković, Fletko, Tolnaj, Šignjar, N. Predojević 6 golova, Pavliček 11, Petrač, R. Predojević 4, Čorda 5(3), Šporer, K. Hunjak 5, M. Hunjak 1(1), Kamenar 3, Vuković. Trener: Dragutin Miklečić. Kao što smo i očekivali sraz ovih dviju momčadi je donio vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu s puno neizvjesnosti do samoga kraja, no domaći igrači nažalost nisu razveselili odlične navijače.

Početak utakmice je pripao domaćinu koji u tom dijelu prikazuje odličan rukomet i vodstvom od 4:1 daje naslutiti da bi moglo biti sve po našim željama.

No ubrzo, čak i s igračem više, počinju biti brzopleti pa gosti zabijaju par laganih pogodaka. čime se uktamica ponovno vraća u rezultatsku neizvjesnost. Do samog poluvremena (17:17)se je igralo gol za gol, a zašto Križevčani nisu imali prednost kriv je gostujući vratar Golubić, s 9 obrana tijekom prvog dijela.

Neočekivano i neobjašnjivo za KTC, gosti u drugom poluvremenu u samo 7 minuta igre uspijevaju napraviti i 5 golova prednosti (18:23), i tada se činilo da je tekma riješena. Trener Miklečić je u 37. minuti prisiljen pozvati timeout i zamoliti igrače da malo stanu na loptu te počnu ponovno ozbiljno igrati. Takva odluka se ubrzo pokazala odličnom jer sada igrači KTC-a preuzimaju inicijativu i preokreću rezultat u svoju korist, postepeno povećavajući prednost do 33:30 8 minuta prije kraja.

Umjesto da sačuvaju to vodstvo i polako utakmicu privedu kraju, neobjašnjiv pad koncentracije domaćih igrača, uz nešto zasluge sudaca i nešto svojim greškama, dozvoljavaju da gosti odnesu dragocjene bodove iz Križevaca.

S ovom pobjedom Trnovec se dobrano ugnijezdio na prvom mjestu ljestvice, za što su naši dečki definitivno izgubili priliku. Sad im predstoji teška borba za drugo mjesto jer u konkurenciji su još 4 jake momčadi.

Subotnja utakmica je pokazala nedostatak broja kvalitetnih igrača (što je možda glavni razlog poraza) koji mogu igrati u prvoj momčadi. KTC se sa svojom osmoricom prvotimaca teško može fizički nositi s drugim sastavima koji ih imaju po 15, 16 i više, bez obzira na kvalitetu i borbenost. Publika je u Školsko sportskoj dvorani bila odlična i bez obzira na konačni rezultat, uživala je u lijepoj rukometnoj predstavi obje momčadi.

TABLICA:

1. TRNOVEC 16 14 1 1 29 +101

2. GAREŠNICA ŽARKOVO 16 12 0 4 24 +70

3. KTC 16 11 0 5 22 +150

4. IVANSKA 15 11 0 4 22 +83

5. VIDOVEC 16 10 1 5 21 +35

Vezano

Komentari su zatvoreni.