Izabrane ‘Najprinceza’ i ‘Najplemkinja’

‘Dani plemstva’, priredba koju općina Gornja Rijeka već osmu godinu organizira kako bi održala sjećanje na vrijeme potkalničkih plemenitaša, dobila je novu ‘Najprincezu’ i ‘Najplemkinju’. Načelnica općine Štefica Tukša rekla je da se za te titule natjecalo 19 djevojčica i djevojaka starih između osam i 25 godina:
– ‘Za najprincezu izabrana je Marijana Truščec iz Kostanjevca Riječkog, njezine pratilje su Veronika Kralj iz Gornje Rijeke i Katarina Horvat iz Ključa kod Novog Marofa, a titulu najplemkinje ponijela je Ana Majić iz Gornje Rijeke, njezina pratilja je Kristina Babić iz Križevaca i Ivana Švagelj iz Varaždina.’

Uz barokni ples ‘Lipicanska barokna raskoš’, ispred dvorca Sidonije Rubido Erdody svečano su otvoreni ‘Dani plemstva 2007’. Nastupili su kuburaši ‘Barun Hellenbach’ iz Marije Bistrice, povijesna postrojba ‘Banderijalci’ ‘Plemenite općine Turopolje’, te tamburaši i plesači udruge ‘Potkalnički plemenitaši’. U sklopu manifestacije održan je i malonogometni turnir ‘Zlatna podvezica 2007’.

Sudjelovalo je šest ženskih ekipa, a naslov najboljih osvojile su nogometašice iz Svetog Petra Orehovca. U sklopu ‘Dana plemstva’ sutra će se održati susret veterana nogometnih klubova Gornje Rijeke i Svetog Ivana Žabna, a u srijedu u 9 je tradicionalno gađanje glinenih golubova u Fajerovcu. U 10 i 30 sati ići će svečana povorka od dvorca do središnjeg gornjoriječkog trga, a od 14 sati počinje veliki malonogometni turnir.

Spomenimo da će u svečanoj povorci koja će na Veliku Gospu u kočijama proći Gornjom Rijekom, među ostalima biti nova ‘Najprinceza’ i ‘Najplemkinja’.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.