Velimir Balog oslobođen zbog skidanja auto lisica

KOPRIVNICA – Velimir Balog (43) iz Križevaca pravomoćno je oslobođen optužbe da je u travnju prošle godine na parkiralištu u Ulici Hrvatske državnosti s automobila na silu skinuo uređaj za blokiranje vozila. Na njegovo ga je vozilo postavio djelatnik Koprivnica parkinga jer nije kupio parkirnu kartu.
Baloga se teretilo da je otrgnuo i trajno oštetio lokot vrijedan 86 kuna te ga s uređajem za blokadu stavio u prtljažnik automobila i otišao.

Balog je u obrani rekao da se ne osjeća krivim te da je spornoga dana automobil parkirao na parkiralištu kod jednog koprivničkog lokala. No, zaustavio se samo nakratko jer je čekao majku koju je trebao odvesti u Križevce. Kad se za desetak minuta vratio do automobila, vidio je lisice na kotačima i prednje staklo oblijepljeno kaznama, dok je na vjetrobranskom staklu stajala još jedna dodatna kazna u iznosu 60 kuna. Htio je nazvati Koprivnica parking, no na mobitelu više nije imao novca, a i žurilo mu se u Zagreb, gdje je radi.

Lisice je skinuo u žurbi pomoću uređaja za „štemanje" zidova i stavio ih u svoj prtljažnik, no ne da bi ih zadržao za sebe već da ih vrati Koprivnica parkingu. U međuvremenu mu je u stan došla policija kojoj je dobrovoljno predao lisice i lokot.

Melita Mioč – Felak, sutkinja koprivničkog Općinskog suda, zaključila je da Velimir Balog doista nije imao namjeru zadržati auto lisice već ih je zbog navedenog spleta okolnosti nasilno skinuo.

Oslobođen je i optužbe za uništenje lokota jer ni to nije napravio namjerno već je taj potez bilo neminovan kada je u nuždi skidao lisice s kotača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.