S ‘Kraljevima ulice’, ‘Cinkušima’ i ‘Black Tatoom’ zaživjela Zona zabave

Kad se čuje da se jedna od osoba s popisa organizatora ovogodišnjeg Spravišča navodno zapitala koja se budala sjetila premjestiti glavnu pozornicu iz središta Križevaca prema crkvi svetoga Križa, može se pomisliti da je tradicija doista grubo prekinuta ili da su na takvu prosudbu utjecali vinski maligani. No tko je u petak i subotu poslije glavnog događaja večer proveo u užem centru grada mogao se uvjeriti da Križevčani nisu štrofani promjenom lokacije.

Pozornica na trgu Antuna Nemčića u petak je bila privremeni tron Kraljevima ulice čiji su šlageri, retrobalade i obrade starogradsko(zagrebačkih) popjevki, kakve već 20 godina živahno reproduciraju na ulicama metropole, označile i početak križevačkog noćnog života Spravišča.

Vruću subotnju želju za veseljem koncertom koji je počeo oko 22.30 sati u takozvanoj Zoni zabave utažili su Cinkuši, poklonici, promicatelji i predstavnici autorske etno glazbe, utemeljene u narodnoj baštini kajkavskog govornog područja. Među ovdašnjim Prigorcima njihova glazbena zaigranost i emocionalnost odlično su prihvaćeni, a u rasplesanoj publici viđeni su i redatelj Igor Mirković i glumica Nina Violić. Narodna glazba koja nije i narodnjačka također je djelovala i na mase stisnute po terasama obližnjih kafića.

Svake je večeri prije i poslije glazbenih zvijezda večeri na ovom središnjem zabavnom polju na Trgu posjetitelje zabavljao sastav Black Tattoo, coverband solidnog neškodljivog i svima prihvatljivog zvuka hrvatskih i stranih uspješnica. Ponovili su to u duljem trajanju na istom mjestu i u nedjelju, jer su glavni izvođači Pleteri s finalisticom televizijske emisije Zvijezde pjevaju Majom Blagdan tamburali i pjevali tribinama kod svetog Križa.

Između ruba pozornice i prvih stolova na terasama proteklih večeri nije bilo jednostavno prolaziti, no od tog je nedostatka važnije saznanje da je Zona zabave s priznatim zabavljačima, uz središnju pozornicu svetog Križa bila izbor mnogih posjetitelja koji na Spravišče nisu došli tek po jeftinu konzumaciju hrane i piva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.