Od danas Križevcima i okolicom vozi ‘KUB’


Danas poslijepodne u Križevcima je osnovana Križevačka udruga biciklista. Dvadesetak ljubitelja biciklizma okupljenih na osnivačkoj skupštini u caffe baru Bull 23 za predsjednika nove križevačke udruge je izglasalo Hrvoja Seleša. Udruga, koja će se ubuduće prepoznavati i po skraćenom nazivu KUB, bavit će se promocijom križevačkog kraja i promicanjem bicikla kao ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva, stoji između ostalog u danas donesenom Statutu KUB-a.


Predsjednik Seleš istaknuo je kako se u ciljeve križevačke biciklističke udruge ubraja i razvoj biciklističkog turizma te obrazovanje građana o biciklizmu kao zdravoj rekreaciji. Kubisti kao članovi KUB-a, svi redom biciklisti, aktivni promicatelji prometala pogonjenog ljudskom snagom, sudjelovat će, kazano je, u organiziranju radnih akcija sa svrhom obilježavanja i uređenja biciklističkih staza i pokretanju biciklističkih sportskih manifestacija, a predviđa se i edukacija članova kojom bi se osposobili za pokretanje servisa za bicikle.

Uz predsjednika, na osnivačkoj skupštini KUB-a izabran je i Upravni odbor, u koji su ušli Tomislava Hojsak kao tajnica Udruge, Đuro Rađa i Ozren Komlenac kao potpredsjednici i Zoltan Šterbik kao član.

Prva vožnja udruge najavljena je za sljedeći vikend, kada će, u subotu i nedjelju 12. i 13. svibnja, iz središta grada krenuti minibiciklijade. Moći će se priključiti svi članovi kao i ostali zainteresirani mlađi i stariji sugrađani, željni zdravog kretanja na dva kotača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.