Uskršnji planinarski izlet oko Gornje Rijeke

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, planinarsko društvo Kalnik iz Križevaca poziva sve zainteresirane na izlet u okolicu mjesta Gornja Rijeka. Okupljanje je kod mjesne gostionice u središtu Gornje Rijeke u 8:45 sati, odnosno prije toga do 8:30 u Križevcima kod kafića Gornji grad.

Prijave za prijevoz se primaju na kod Stjepana Jembreka, na mobitel 091 2712 394. Obilazak traje oko 3 sata hoda, a popodne je moguće otići do utvrda Paka, Čanjevo, Mali Kalnik i Veliki Kalnik.

Prema detaljnom planu koji nam je izložio Jembrek iz PD Kalnik, nakon jutarnje kave kreće se cestom pokraj trgovine i vatrogasnog doma do izlaza mjesta. Nešto prije groblja s desne strane počinje markirana staza koja prolazi kroz vinograde na zapad. Staza vodi uz potok Reka (Šokot), kod zadnjih kleti odvaja se kroz klanac uzbrdo na sjever te kroz šumu do napuštenog kamenoloma. Tu uz potok do velikog slapa Sopot (Šokot).

Dalje markirana staza vodi uz i kroz potok, a bit će potrebno penjati se, preskakati kroz kanjon sa strmim liticama i pećinama, vodenim kaskadama i slapovima, što će sigurno zadovoljiti avanturističke duhove. Po izlasku iz kanjona se kroz šumu dolazi do livada Bežđe, te uz lovačku čeku i preko mosta uzbrdo prema jugu na brdo Bela Gorica. Po grebenu se dolazi na vidikovac, vrh Kanclin (421 m).  Poslije na istok kroz šumu do Križnog kamena s raspelom, tu je vidikovac, te nakon razgledanja spuštanje do potoka Deklišanec i istoimenog slapa, uz potok do mjesta Deklešanec i cestom natrag do Gornje Rijeke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.