Odlikovani križevački darivatelji krvi za 2006.

Hrupek_daje_za_zivote_drugih.JPGPrimanjem priznanja za jubilarni broj darivanja krvi križevački dobrovoljni darivatelji proslavili su Dan darivatelja krvi u Gradskoj vijećnici Grada Križevaca. Na križevačkom području djeluje preko tisuću dobrovoljnih darivatelja, od kojih je njih 29-ero dobilo priznanja. Josip Hrupek diči se križevačkim rekordom od 55 litara darivane krvi, što je jednako 110 bočica tijekom njegovog davalačkog staža.

"Cijela armija darivatelja našeg grada ovom životnom tekućinom
opskrbljuje zdravstvene ustanove u cijeloj zemlji", rekao je
predsjednik Gradskog društva Crvenog križa mr. Franjo Husinec.
11ddk.jpg
Na prijemu u Gradu istaknuto je da se potiče veće sudjelovanje žena i mladih u darivanju, što se nastoji ostvariti i akcijom na Visokom gospodarskom učilištu, koje je uz Stari Javor, poduzeće Mlinar i općinu Sveti Ivan Žabno jedno od križevačkih okupljališta donatora krvi. U 2006. godini prvi put je krv dalo 86-ero ljudi Križevčana, brojka koja može biti prestignuta u preostalim dvama akcijama, jednoj redovnoj i jednoj izvanrednoj akciji. Ravnateljica Društva Đurđica Kešer kazala je da bi i ovogodišnji plan od 1000 prikupljenih doza mogao biti premašen.

Križevačkim jubilarcima u humanosti čestitao je gradonačelnik Branko Hrg i zahvalio uime svih sugrađana koji su bili prisiljeni koristiti njihovu krv koja im je tako spasila život. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.