Mamograf u Križevcima, čeka se postavljanje

Mamograf.jpgUređaj za rano otkrivanje raka dojke – mamograf, došao je u križevački Dom zdravlja i samo se čeka njegova montaža početkom studenoga, kazali su u križevačkom Crvenom križu. U dvije godine kroz dobrotvorne je akcije u Križevcima za aparat vrijedan oko 300 tisuća kuna skupljeno blizu 250 tisuća, a posljednju svotu od 65000 donirala je Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Kao zahvalu Koprivnici križevački glazbenici sutra ondje pripremaju koncert.


Zgrada_za_mamograf.JPGS početkom u 19 sati u dvorani Domoljuba u Koprivnici sutra nastupaju Gradski tamburaški orkestar Sveti Marko Križevčanin pod ravnanjem Stjepana Fortune, Gradski puhački orkestar Križevci pod vodstvom Marija Komazina i Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik kojim dirigira Branka Špoljar. Ulaznice za koncert naplaćuju se 30 kuna koje idu za uspostavu županijskog telefona za oboljele od raka i za kupnju ginekološke sonde u Đurđevcu.
Listopad je inače, mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, od kojega u našoj županiji godišnje obolijeva 80 žena na njih 100 tisuća. Njih dvadesetdvije od ove opake bolesti i umru.
Sutrašnjim događajem također se obilježava 40 godina od osnivanja hrvatske Lige protiv raka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.