Šestorica mljekara na suđenje u – Križevce

podravski_list_logotip.gifŽupanijski sud utvrdio je kako u slučaju nema dokazane sumnje u zloporabu položaja već samo prijevare – doznali smo od suca Žarka Dundovića

KOPRIVNICA – Županijski sud u Koprivnici trebao je prošli tjedan održati ročište u slučaju šestorice optuženih križevačkih mljekara zbog zloporabe položaja i ovlasti, kojom su navodno oštetili Križevačku mljekaru za oko 142 tisuće kuna te državnu blagajnu za oko 73 tisuće kuna, no to se nije dogodilo jer je slučaj prebačen u nadležnost Općinskog suda u Križevce.

Naime, potvrdio nam je to Žarko Dundović, sudac Županijskog suda, utvrđeno je kako u postupanju vozača i petorice kooperanata nije bilo zloporabe položaja i ovlasti već samo moguće prijevare te je slučaj zbog toga prebačen na sud nižeg stupnja. Radi se o Stjepanu S., Zdenku F., Dragutinu S., Branku R., Ivanu H. i Tihomiru B., za koje postoji osnovana sumnja da su uz dobivenu marterijalnu korist od primljenog mlijeka krivotvorenjem službenih dokumenata ostvarili i dobit tražeći državne poticaje na temelju istih krivotvorenih dokumenata.

Policija je nakon obrade posumnjala kako je 26-godišnjak, kao odgovorna osoba poduzeća Križevačka mljekara, od srpnja 2004. do kolovoza 2005. godine, a u dogovoru s kooperantima, krivotvorio mjesečne tabele za upis količine predanog mlijeka po kućanstvima. Prema tim istim krivotvorenim iznosima, isplaćivala im se neprimjerena naknada. Spomenuti mladić je, sumnja se, s navedenim ’suradnicima’ pribavljeni novac dijelio po pola. Vozač mlijeka je, naime, došao na ideju da u njihove kartone upisuje više mlijeka nego što su predali, a količinu je navodno usklađivao dolijevanjem vode u mlijeko.

Tijekom obrade djelatnici policije uhitili su 26-godišnjaka i 39-godišnjaka, koji su nakon ispitivanja pušteni kući.

No, Županijski sud utvrdio je kako u svemu tome nema dokazane sumnje u zloporabu položaja već samo prijevare. Uz to, šestorica mljekara su materijalnu korist ostvarivali i premijama. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 220 tisuća kuna, koji iznos će osumnjičeni, ukoliko budu proglašeni krivim, morati vratiti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.