Otvorena nova zgrada Doma zdravlja

Unutra_u_novom_Domu_zdravlja.JPGU Križevcima je danas svečano otvorena nova zgrada ispostave županijskoga Doma zdravlja u čiju je gradnju i opremanje uloženo oko 6 milijuna kuna iz kredita Svjetske banke, te novac Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Koprivničko-križevačke županije.


Posvecenje_za_zdravlje.JPGNa oko 500 četvornih metara nalaze se ordinacije za osam timova obiteljske medicine, te ordinacije za dva tima pedijatrijske medicine. Zgradu je na prigodnoj svečanosti predao na korištenje koprivničko-križevački župan Josip Friščić, a blagoslovio mons. Josip Mrzljak, pomoćni biskup zagrebački.
Jos_urediti_okolis_pacijentima.JPG
O značaju novog prostora govorili su ravnateljica županijskoga Doma zdravlja Terezija Kolar i gradonačelnik Branko Hrg. Najavili su nastavak uređenja okoliša i parka pred Domom zdravlja gdje će se postaviti i spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata.
Lijecnicki_timovi.JPGU treću zgradu Doma zdravlja, gdje su se dosad nalazile ordinacije obiteljske medicine bit će preseljen biokemijski laboratorij. Na današnjoj svečanosti Domu zdravlja su predane i umjetničke slike sudionika nedavne likovne kolonije U zavičaju sv. Marka Križevčanina, dar Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva Lipa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.