Božićna drvca u prodaji još danas i sutra

__Umrezavanje___drvca.JPGDo svog drvca za Božić građani Križevaca mogu doći još danas i sutra, na Badnjak, kada se ona i kite. Tijekom tjedna prodaja se odvijala na više mjesta u gradu, a u ponudi je bilo više vrsta crnogorice.
Ispred najvećeg prodajnog mjesta, preko puta Gradske tržnice popričali smo s Adrijanom Petrić i Ivanom Podhraškim, koji nude drvca iz rasadnika u Tremi – smreke, srebrne borove i uvozne nordijske jele.


Cijene se kod njih, a tako je manje-više i kod konkurenata, kreću od 30 kuna nadalje za smreke, do 180 za jele, koje su, kažu i najkvalitetnije. Moguće je izabrati veličinu drva koja najbolje odgovara prostoru i platežnoj moći kupca, a vele da nije rijedak slučaj da cijenu i spuste, uslijed cjenkanja. Sva su stabla, inače, označena markicama Šumarije kao dokaz da su iz rasadnika.
Zimzeleno_traje.JPG
Kako je izgledno da na većini lokacija ne budu prodani svi borovi, pitanje je gdje i kako će odrezana drvca završiti. Jedan prijedlog dobili smo od prodavača iz Vrbovca, koji nam je ponudio drvca u tegli zemlje za 200 kuna – poslije božićne upotrebe ono se posadi nazad u šumu, a on će isto napraviti i s ostalim neprodanim primjercima.

Kako bilo, imate li otprije umjetno ili još niste kupili prirodno stablo, provjerite imate li ispravan nakit. Ako ne, i to još sutra stignete nabaviti, na prigodnom božićnom sajmu u središtu grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.