Križevci konačno dobili ambulantu urologije

Prošli su tjedan u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Za provedbu Sporazuma, koji uvelike doprinosi razvoju zdravstvene zaštite na području županije, ove je godine osigurano preko 700 tisuća kuna.

„Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti jer ne moraju na određene preglede putovati u Koprivnicu, a time se smanjuje i lista čekanja u koprivničkoj općoj bolnici. Mjeru kontinuirano provodimo već sedam godina, a samo je tijekom prošle godine obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, odnosno oko 30 tisuća od početka djelovanja. Zahvaljujem ravnateljima i liječnicima koji obavljaju preglede, a želja nam je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite osiguranjem stručnih timova u granama medicine za kojima postoji potreba“, rekao je Koren.

Građanima Križevaca i okolice dostupne su usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije i urologije, s time da je ambulanta urologije novost od ove godine.

“Uvjeren sam kako će urološka ambulanta u Križevcima dodatno poboljšati kvalitetu i dostupnost usluge te kako će se ovaj vrijedan program nastaviti i u narednim godinama“, rekao je ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.