Domaći igrač izgubio važan posao u Križevcima

Križevačka tvrtka Radnik izgubila je opskrbu kućanstava plinom na križevačkom području i od travnja iduće godine plin će nam prodavati Gradska plinara Zagreb-opskrba. Naime ta je tvrtka ponudila najnižu cijenu na javnom natječaju za odabir opskrbljivača plinom koji je provela Hrvatska energetska regulatorna agencija (Hera) za područje cijele zemlje.

Za distribuciju u križevačkom području javile su se tri tvrtke, a Radnikova ponuda bila je najviša. Gradska plinara Zagreb ponudila je cijenu od 0,0562 kn/kWh, ponuda E.ON Plina nešto je viša i iznosi 0,0585 kn/kWh dok je dosadašnji distributer domaći Radnik-plin najskuplji s 0,0718 kn/kWh, odnosno 28 posto skuplji od najpovoljnije ponude.

Protiv ove odluke nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor tužbom kod Upravnog
suda u Zagrebu, u roku od 30 dana. Portal Križevci.info tražio je komentar od tvrtke Radnik-plin, pitali smo i hoće li pokretati tužbu, no odgovor nismo dobili. Inače, osnovna djelatnost Radnik-plina je distribucija prirodnog plina na području Križevaca i Svetog Ivana Žabno kroz 118 kilometara plinske mreže do 4 tisuće krajnjih korisnika pa nas je zanimalo i hoće li zbog gubitka koncesije radnici izgubiti posao.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Bilo je i vrijeme da prestane monopol Radnika distribucije plina u Križevcima, nije ni čudo kad je dao tako visoku ponudu po kojoj je sve do sada isporučivao plin po najskupljoj cijeni u Hrvatskoj. Nadam se da neće moći novcima pod platiti Upravni sud RH.

Komentari su zatvoreni.