Položili cvijeće i zapalili svijeće u sjećanje na Miljenka Klobučara i Marija Jembreka

U ponedjeljak 16. rujna položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće kod spomen obilježja na mjestu na kojem su, uoči oslobođenja vojarne, 16. rujna 1991. godine, poginula dvojica križevačkih branitelja Miljenko Klobučar i Mario Jembrek.

Cvijeće su položili predstavnici obitelji poginulih, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policije te gradonačelnik Mario Rajn, njegov zamjenik Danijel Šaško, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, uz predstavnike tadašnje Općine Križevci Ivanu Sučec Trakoštanec i Stjepana Palijana te zapovjednika Policijske postaje Križevci u Domovinskom ratu Božidara Štubelja.

Upravo se Stjepan Palijan kao svjedok tih vremena kratko obratio i s nekoliko rečenica podsjetio na te dane, a želju da zahvali svima koji se sjećaju njegovog oca kao i ostalih branitelja iskazao je i Zoran Jembrek, sin poginulog branitelja Marija Jembreka. Gradonačelnik Mario Rajn, zahvalio je braniteljima, pozvajući ih sve na sutrašnju središnju proslavu u vojarni, napominjući kako bez njihove žrtve ne bi prostor bivše vojarne dobio novu namjenu i novo lice kakvo danas ima.

Molitvu je predvodio kapelan Dominik Jaić iz crkve sv. Ane.

Vezano

Komentari su zatvoreni.