Održana početna konferencija EU projekta „I ja odvajam“

Nakon što je proglašen najboljim gradom u Hrvatskoj po korištenju fondova Europske unije, Grad Križevci nastavlja dalje s provedbom EU projekata. Tako je u utorak, 9. listopada u Maloj gradskoj vijećnici održana početna konferencija projekta „I ja odvajam“ koji je usmjeren na stanovnike grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno sa svrhom podizanja svijesti građana o važnosti izbjegavanja nastanka otpada i odvojenog sakupljanja istog.

Uvodnu riječ na konferenciji imao je gradonačelnik Mario Rajn koji je pri tome istaknuo: „Ovo je još jedan projekt koji je odobren Gradu Križevcima kao nositelju. Nastavljamo slijedom dobivene nagrade šampiona Europskih fondova“. Naglasio je važnost ekološke osviještenosti i racionalnog gospodarenja otpadom istaknuvši kako su to svojim primjerom pokazali i djelatnici Gradske uprave Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci koji su povodom World Cleanup Daya čistili šumu u Svetoj Heleni od smeća.

O važnosti ovog projekta ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost govorio je Branimir Burić: „Uistinu smatramo da je samo edukacijom moguće postići ciljeve koje ispred nas stavljaju EU direktive.“ Ujedno je uputio čestitke Gradu Križevcima na uspješnoj provedbi EU projekata, a nakon čega je detalje projekta predstavila voditeljica Ljiljana Stojsavljević-Križan.

U dvadeset mjeseci trajanja projekta provest će se jedanaest različitih aktivnosti koje su usmjerene prema svim građanima, ali i prema pojedinim ciljnim skupinama i to djeci od 3 do 14 godina, mladima od 15 do 18 godina, odgojno-obrazovnim ustanovama i poslovnoj javnosti. Osnovni cilj projekta je izgraditi razinu svijesti građana da racionalno postupaju s otpadom što će se postići kroz četiri specifična cilja: sprečavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a iznos sufinanciranja je 85% odnosno 465.244,71 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 6. lipnja 2018. do 6. veljače 2020. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.