Fotografiraj i prijavi ambroziju pomoću nove aplikacije “Alergični”

Alergični na alergije

Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju Hrvatskog liječničkog zbora predstavilo je javnozdravstvenu akciju „Alergični na alergije“ i mobilnu aplikaciju „Alergični“ za pametne telefone. Cilj akcije je sugrađanima koji pate od alergija olakšati probleme koji nastaju zbog izloženosti najraširenijem alergenu – ambroziji. U javnozdravstvenoj akciji „Alergični na alergijeHrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju prati i tvrtka sponzor, domaća farmaceutska kompanija JGL.

Korisnici pametnih telefona aplikaciju mogu besplatno skinuti i instalirati na svoje uređaje. Korištenje je jednostavno, dovoljno je da korisnik fotografira područje pod ambrozijom, a aplikacija će fotografiju s točnom geolokacijom ucrtati na kartu. Svaki korisnik aplikacije „Alergični“ koji prijavi deset lokacija može osvojiti poklon paket sponzora akcije, tvrtke JGL, s proizvodima Aqua Maris 4Allergy, Vizol S Allergy i Pantexol Repair.

Sve fotografije lokacija zaraslih ambrozijom bit će vidljive u aplikaciji, ali i na interaktivnoj karti Hrvatske objavljenoj na službenoj web stranici akcije www.alergicni.com

Korisnici pametnih telefona na Android i iOS platformama aplikaciju mogu besplatno skinuti i instalirati na svoje uređaje.

Alergije pogađaju više od 30 posto stanovništva, a oko 25 posto mladih ima neku od alergijskih bolesti. U Hrvatskoj 1,2 milijuna ljudi pati od posljedica izloženosti alergenima, upozorava Asja Stipić Marković, predsjednica Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju.

Upravo je pelud ambrozije jedan od najjačih poznatih alergena, koji na sluznicama dišnih organa može prouzrokovati alergijsku reakciju, sa simptomima crvenila očiju, suzenja, začepljenja nosa, kihanja, kašlja, otežanog disanja, pa čak i astme i promjena na koži.

Korištenje aplikacije je vrlo jednostavno, a za detalje pogledajte video u prilogu:


 
 
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.