Jedan oštetio tvrtku jer si je kupio naočale, drugi državu jer je zatajio pola milijuna kuna

stop_policija_kontrola_prometaLOŠE POSLOVALI Križevčani su o trošku tvrtke kupili stvari za privatne potrebe i nisu obračunavali i plaćali PDV

Dvojac s križevačkog područja u svojim poduzetničkim aktivnostima nije gledao dalje od sebe i vlastite pohlepe. Kako drugačije protumačiti to da jedan od njih, rođen 1952. godine, kao odgovorna osoba tvrtke oštetio tvrtku za 10.103,91 kunu, jer je za privatne potrebe nabavio – televizor i naočale!

Koprivničko-križevački policajci nad njim su, kao i nad mlađim mu kolegom, rođenim 1988., dovršili kriminalističko istraživanje, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te utaje poreza ili carine i pogodovanja vjerovniku. Ovaj je mlađi pritom bio i vještiji, jer je, utvrđeno je, oštetio državni proračun za 462.928,99 kuna, i to zato jer tijekom 2012. godine nije obračunao i platio porez na dodanu vrijednost, te je troškove tvrtke plaćao mimo žiro računa, pa je tako izbjegao i ovrhu, koju je pokrenula Porezna uprava. Protiv osumnjičenih križevačkih poduzetnika policija je poslala posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.(VL)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Josip Petrlić Pjer
Josip Petrlić Pjer

Josip Petrlić Pjer liked this on Facebook.

Milan Mimi Petić
Milan Mimi Petić

Milan Mimi Petić liked this on Facebook.

Iva Hendelja
Iva Hendelja

Iva Hendelja liked this on Facebook.

Siniša Delić
Siniša Delić

Siniša Delić liked this on Facebook.

slobodan
slobodan