Korenu potpisali ‘nezaposleni’, a Ledinskomu ‘oni s burze’

Lokalni izbori za koprivničko-križevačkog župana. Darko Koren u izbornu utrku za župana kreće s 11.000 potpisa podrške, a njegov imenjak Ledinski sa 6036

U borbu za mjesto koprivničko-križevačkog župana na lokalnim izborima kreću Darko Koren (HSS), Darko Ledinski (SDP) i nezavisni kandidat Mijo Bardek. Izborno povjerenstvo jučer je obznanilo da im je aktualni župan Koren, kojeg podržava i HDZ, predao 11.000 potpisa podrške. Na izborima će kandidati za njegove zamjenike biti Ivan Pal (HSS) i Darko Sobota (HDZ).

 

Bardek puše za vrat

– Iako nam nije trebalo toliko potpisa, ukazuju na određenu podršku građana. Pretpostavka je da onaj tko nam je dao potpis za kandidaturu, planira nam ukazati povjerenje i na izborima. Iako to ništa ne znači, broj potpisa vrlo je znakovit – kazao je Koren.

Njegov protukandidat Ledinski, koji uživa podršku i HNS-a, HSU-a i HSLS-a, a zamjenici su mu Ivan Knok i Marijana Markešić (oboje SDP), prikupio je 6036 potpisa podrške.

– Župan na odlasku i župan u dolasku brojem potpisa željeli su poslati poruku. Mi smo donijeli broj potpisa koliko smo obećali i radnih mjesta, najmanje 5000, a Koren je imao nešto više od 10.000 koliko ostavlja i nezaposlenih u županiji – odgovorio je Ledinski.

Nezavisni kandidat za župana Bardek, kojem su zamjenici Marijan Cepetić i Mirjana Matoš, u izbornu utrku krenuo je s 2043 potpisa podrške.

Za Županijsku skupštinu na izborima će se natjecati sedam kandidacijskih lista. Zanimljivo je da na izbore s odvojenim listama idu HSS, A-HSP i SU, odnosno HDZ.

Pet kandidata u Koprivnici

Za koprivničko Gradsko vijeće natječe se osam kandidacijskih lista, a u utrku za gradonačelnika idu Ernest Forjan (HDZ), nezavisni kandidat Mladen Švaco, Darko Tetec (Hrvatski laburisti – Stranka rada), Alen Želimorski (A-HSP) i aktualna gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP).

Iako predsjednica Izbornog povjerenstva Vesna Rep to jučer nije željela otkriti, Forjan je skupio oko 900 potpisa podrške, Tetec 882, Želimorski 656, a V. Želježnjak 1555. Švaco je na to pitanje samo odgovorio da je skupio više nego što je bilo potrebno (600, op.a). (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.