Dovršeni turistički projekti na Kalniku

Uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice, sredstvima Općine Kalnik ovih su dana dovršena čak tri turistička projekta na području Kalnika, vrijedna ukupno 40 tisuća kuna. Sedam lokacija s turističkim atrakcijama je označeno tzv. smeđom signalizacijom, s čak 16 novih turističkih putokaza, između ostalog kod velikog Uskršnjeg jajeta u Popovcu Kalničkom, Stari grad Veliki Kalnik iz smjera Vukovca i Vojnovca, info točka odnosno turistički ured, Biblijski vrt mira, Crkva sv. Brcka i Stari grad iz smjera Borja.

Na najvišem vrhu Kalnika – Vranilcu postavljen je turističko-planinarski smjerokaz za sve turističke atrakcije na Kalniku i okolici te sva veća sela. Za planinare su označeni svi kalnički brežuljci i vrhovi, preko kojih vode planinarske staze, a osim toga označene su i sve planine i planinski vrhovi koji se za lijepog vremena mogu vidjeti s Kalnika.

Za potrebe informiranja turista izgrađena je te ispod samog Starog grada postavljena mala drvena suvenirnica, kuda će se tijekom naredne turističke sezone u proljeće 2013. preseliti turistički ured.
– Kalnik je još uvijek turistički neotkriveno područje, osobito za izletnike u prirodu, stoga nam je želja da putem info točke što bolje i kvalitetnije informiramo turiste o atrakcijama Kalnika, istaknuo je Kruno Đurec iz Turističke zajednice Općine Kalnik.

Vezano

Komentari su zatvoreni.