Uspješno održan ‘Put kleti potkalničkog kraja’

U subotu 20. listopada 2012. u predivno sunčano jutro okupilo nas se sedamdesetak planinarki i planinara na Nemčićevom trgu u Križevcima, kako bi pješice krenuli do 18 kilometara udaljenog cilja ovogodišnjeg planinarskog pohoda “Put kleti potkalničkog kraja” – Planinarskog doma na Kalniku. U masi svijeta bilo je djece, omladine te par seniora, a u goste su nam stigli planinari iz Ludbrega, Varaždina, Ravne gore, Zagreba.

Nakon uplate 20 kuna za okrepu na izletu, podjele iskaznica pohoda te upisivanja sudionika pohoda na štandu, gostima i domaćinima smo upriličili kraći razgled grada uz vodiča Đura Škvorca. Naša prva postaja na putu od Gornjeg grada nakon 2 sata hoda bila je klet Roberta Pašička. Došavši do kleti tu su nas dočekali domačini s vrsnim kuharima Draženom i Brunom, koji su nam priredili predivan piknik u prirodi uz fritaju od 120 jaja te kruh i mast s paprikom. Bilo je čaja, kuhanog vina i sokova, a naše supruge potrudile su se i pripremile razne vrste slastica.

Nakon okrijepe krenuli smo po predivnom vremenu dalje još nekih 2 sata hoda, uz usputno zadržavanje, do kleti-planinske kuće naše članice Anice Hrlec. Cijelim putem išli smo kroz šumu uz izvrsno markiran put koji je markirao naša legenda Štef Jembrek. Anica je sa svojom obitelji pripremila isto tako gozbu za sve učesnike pohoda. Nakon kraćeg zadržavanja jedna grupa planinara krenula je na Kalničku gredu, a ostatak cestom prema zadruzi na Kalniku. Tu smo razgledali podrum obitelji Kešer, kušali njihov sir te nastavili dalje do etno kuće našeg člana Šonija. Nakon razgleda stigli smo do cilja u Planinarski dom na Kalniku.

U domu smo od 20 sati imali predavanje Davora Rostuhara “Motociklom po Zapadnoj Africi” (u sklopu 1. Pinklecfesta, novog kulturno-avanturističkog festivala o putovanjima koji se u Križevcima održavao od četvrtka 18. do nedjelje 21. listopada 2012. u organizaciji udruge P.O.I.N.T. i Planinarskog društva “Kalnik” Križevci, op.ur.). Tridesetak članova ostalo je spavati u domu na Kalniku, a sljedeće jutro imali smo predavanje iz prve pomoći Hrvatske gorske službe spašavanja iz Bjelovara. Nakon ručka vratili smo se kući. Izlet je bio predivan, vrijeme predivno, ljudi predivni. Ovaj pohod će postati tradicionalan u mjesecu listopadu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.