Križevački srednjoškolci na ljetnoj školi o EU

Učenici Srednje gospodarske škole Križevci Josipa Valaško, Monika Martinčić i Ivan Smiljanović zajedno su s profesoricom Zdravkom Savić sudjelovali u „Ljetnoj školi o europskim integracijama“  koja se održala od 8. do 11. lipnja 2011. u Crikvenici, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Ljetna škola se održava već desetu godinu zaredom, a cilj je zajedničko druženje i upoznavanja učenika s osnovnim pojmovima vezanim uz Europsku uniju.

Učenicima se nastojao približiti proces europske integracije te im pružiti informacije o putu Republike Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji. Ove godine program ljetne škole bio je prilagođen školama poljoprivrednih i veterinarskih usmjerenja pa su uz uobičajena predavanja i radionice uključene  teme iz područja poljoprivrede. Predavanja su držali djelatnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, stručnjaci za pitanja vezana uz Europsku uniju i gostujući predavači.

Teme su bile: Uvod u Europsku uniju – povijest EU, institucije EU, Hrvatska i EU (Zvjezdana Borovac, MVPEI), Zajednička poljoprivredna politika EU i RH (Tugomir Majdak MPRR), Predstavljanje projekta REGINA (Kristina Burina Bonefačić, Regionalna razvojna agencija PORIN), Poljoprivreda u Gorskom kotaru (Nataša Kozlica – poduzetnički inkubator – PINS), Austrian expirience with EU (Ian Kickert – veleposlanik Republike Austrije) te radionica „Odlučivanje o vijeću EU (Mirjana Horvat MVPEI). U ljetnoj školi sudjelovalo je 40-ak sudionika, odnosno po 3 učenika i jedan nastavnik iz svake županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.