Obilaskom Švedske politički akademac pazi i na karijeru

POLITIČKI USPON Križevački vijećnik HDZ-a u izbornoj kampanji u Stockholmu. Željko Picig do 20. rujna bit će gost švedske stranke Moderaterna, u čijem će stožeru pratiti i tamošnje parlamentarne izbore

Križevački gradski vijećnik Željko Picig (31) kao da je pripadnik Mladeži HDZ-a kakvog bi premijerka Kosor samo mogla poželjeti. I premda mu se, kao zaposleniku Hrvatske poljoprivredne agencije, ne mogu poreći zasluge u programu jačanja saveza uzgajivača holstein goveda, njegova obavijest medijima da se do 20. rujna nalazi u Švedskoj, kao promatrač parlamentarnih izbora, pokazuje da mu je vrlo stalo i do političkog imidža. Tako u Stockholmu ne samo da će, navodi, upoznavati funkcioniranje stožera Moderaterne, stranke koja ima većinu u parlamentu, nego će sudjelovati i u njenoj predizbornoj kampanji.

– To je sam finiš kampanje, a bit ću u stožeru stranke, gdje ćemo čekati i vjerojatnu pobjedu Moderaterne, u izbornoj noći 19. rujna. Bit će i primanje u parlamentu, pa sastanci s ministrima… – objašnjava Picig, koji je polazio i političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Kao “izvidnica” u Švedskoj do nedjelje već su bili potpredsjednik ŽO Mladeži Berislav Raguž i tajnik Mladeži HDZ-a Orehovca Josip Polščak. Ponosno će reći da su išli “zahvaljujući suradnji Željka Piciga i švedske Zaklade Jarl Hjalmarson”. Predsjedniku HDZ-ova podmlatka u Križevcima gostovanje u inozemstvu, pod egidom upoznavanja inozemnih političkih sustava, nije strano ni mrsko – jer je ove godine već bio i u posjetu europskim institucijama u Bruxellesu.

– Ja sam prvenstveno zainteresiran za lokalnu politiku, za političke ali i stručne stočarske probleme. Namjeravam početkom 2011. na nekoliko mjeseci raditi u Bruxellesu i još bolje upoznati funkcioniranje u srcu Europe, ali da bi se uopće došlo, treba jako dobro poznavati tematiku i barem jedan strani jezik, i komunicirati sa svim mladima iz svih stranaka – poručuje Picig, čija je namjera da sve novo znanje prenese na radionicama u gradu i županiji, u stranci i izvan nje. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.