Križevčani uspješni na krosu ‘Sportskih novosti’

Prošle je nedjelje na zagrebačkom jezeru Bundek održan 26. kros “Sportskih novosti” za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Hrvatske te studente zagrebačkog sveučilišta, na kojem je u 14 utrka sudjelovalo oko 5.5 tisuća trkača u prirodi, što je navodno rekord dosadašnjih tradicionalnih kroseva. U utrci 424 studenta na 2000 m 1. mjesto osvojio je Križevčanin Domagoj Palčić sa Šumarskog fakulteta, dok je 2. bio Josip Krklec s Agronomskog fakulteta. U konačnom poretku kod osnovnih škola, OŠ Vladimir Nazor je osvojila 5. mjesto kod učenica i učenika, dok je OŠ Ljudevita Modeca kod učenica bila 7. a kod učenika 10. Nadalje su navedeni tek rezultati Križevčana do 10. mjesta u poretku, dok se detaljni rezultati mogu pogledati na stranicama Hrvatskog atletskog saveza.

Kod učenica 5. razreda na 1000 m, 1. mjesto osvojila je Karla Pavliček, a 3. mjesto Ela Šimunčić, obje iz OŠ Ljudevita Modeca, dok je 7. bila Laora Piškora iz OŠ Vladimir Nazor, pa je ekipno 1. mjesto osvojila OŠ Ljudevita Modeca. Kod učenica 8. razreda na 1000 m, 7. mjesto osvojila je Ana Jelenčić iz OŠ Vladimir Nazor, koja je završila ekipno na 5. mjestu, dok je OŠ Ljudevita Modeca u toj kategoriji bila ekipno 10. Kod učenica 3. i 4. razreda srednje škole na 1500 m, 4. mjesto osvojila je Antonija Petrić, 6. Dijana Puškar, a 8. Katarina Beljo, sve iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, koja je u kategoriji učenica osvojila i ekipno 1. mjesto. Kod učenika 3. i 4. razreda na 2000 m, 9. mjesto osvojio je Mihael Nemčić iz iste škole, koja je u kategoriji učenika osvojila ekipno 2. mjesto.

Kod učenika 5. razreda na 1000 m, 1. mjesto je osvojio David Sever iz OŠ Vladimir Nazor, koja je i ekipno završila na 1. mjestu, dok je OŠ Ljudevita Modeca bila 5. Kod učenika 6. razreda na 1000 m, 1. mjesto je osvojio Ognjen Mergon iz OŠ Vladimir Nazor. Kod učenika 7. razreda na 1500 m OŠ Ljudevita Modeca je bila ekipno 7. Kao zanimljivost spomenimo još da je u utrci osnovaca kod petih razreda sudjelovao i Robert Zorko, dok je u publici bio i otac Branko Zorko, peterostruki hrvatski olimpijac i proslavljeni srednjeprugaš. Desetogodišnji Robert na cilj je stigao petnaesti u konkurenciji 316 trkača starijih godinu dana, a ovo mu je bio prvi kros u životu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.