Kćer ubijenog Roškera umalo se otrovala u kupaonici

Nasreću samo lakše trovanje ugljikovim monoksidom, zbog kvara na plinskom bojleru, zadobila je Sanela Rošker, 19-godišnja kći Snježane, jedinih preživjelih u masakru svoje obitelji – oca Siniše (43), sestre Jasmine (14), bake Đurđice (63) i mladića Tihomira Matoića (19) 28. veljače ove godine u Križevcima. Ona se dobro osjeća i nakon povratka iz koprivničke bolnice jučer je s majkom prošetala gradom.


Neispravni bojler

U petak navečer djevojci je pozlilo u kupaonici kuće kod rodbine, što su ukućani odmah primijetili i pozvali Hitnu pomoć, koja ju je prevezla u Opću bolnicu u Koprivnicu.

Utvrđeno je lagano trovanje ugljikovim monoksidom iz neispravnog bojlera, pa su za svaki slučaj intervenirali i pripadnici križevačke javne vatrogasne postrojbe. Ukućani su pozvali majstora da popravi opasan kvar, koji ranije nisu bili primijetili. U vrijeme četverostrukog zločina, koji je u obiteljskoj kući Roškerovih u Lepušićevoj ulici u Križevcima navečer 28. veljače počinio njihov rođak vojničkom puškom, Sanela je honorarno radila u diskoklubu u gradu.


 
Sanela Rošker, shrvana djevojka ubijenog Tihomira Matoića
Sanela Rošker, shrvana djevojka ubijenog Tihomira Matoića
Foto: Ottone Novosel

Kako nam je sama izjavila kratko vrijeme neposredno prije zločina srela je na ulici nedaleko od svoje kuće rođaka Stjepana Roškera koji je dolazio automobilom i fiksirao je pogledom.

Nije mogla ni slutiti s kakvim je zločinačkim naumom poslije upao u njezinu kuću i odmah s ulaza pucao u njezina tatu Sinišu, u sestru Jasminu i baku Đurđicu.

U nesretni trenutak u kuću je ušao i Sanelin mladić Tihomir koji je želio posuditi CD s filmovima, i u kojeg je nemilosrdni ubojica ispalio nekoliko hitaca.

Nisu se vratile u dom
Dok je tražila CD, njezina majka Snježana bila je očevidac zločina i pobjegla je ubojici skokom preko krova sa sedam metara visine. Poslije je policija uz pomoć pasa tragača utvrdila da ju je ubojica tražio po svim prostorijama u kući i oko nje s namjerom da i nju ubije.

Nasreću uspjela se spasiti i alarmirati susjede da pozovu policiju i hitnu pomoć, koje je izgleda iz kuće uspio mobitelom nazvati i smrtno ranjeni Tihomir Matoić.

Sanela i njezina majka nakon zločina nisu se vratile u svoj dom, nego su se sklonile kod rodbine.

Nasreću, u posljednjoj nesreći pažnja rodbine spasila joj je život od trovanja ugljikovim monoksidom u kupaonici.

20 godina CSF

Komentari su zatvoreni.