‘Fragmenti’ Željke Gradski-Galić premijerno na ‘Culture Shocku’

Prva likovna izložba ovogodišnjeg, jubilarnog Culture Shock Festivala održat će se u subotu 28. veljače 2009. u Klubu kulture s početkom u 20 sati, a predstavit će zagrebačku umjetnicu Željku Gradski-Galić i njene foto-radove okupljene u ciklus "Fragmenti". Dvadeset crno-bijelih fotografija na drvenoj podlozi koje prikazuju dijelove ženskog tijela predstavlja raspadnuti mikro autoportret autorice, čija privrženost eksperimentiranju s digitalnom fotografijom, slikarstvom i poezijom ovdje dolazi do izražaja.
Gradski-Galić (1975.) je samostalna akademska umjetnica i majka dvoje djece, 2001. diplomirala kiparstvo, aktivna je na hrvatskoj likovnoj sceni već jedanaestu godinu, imala je 30 skupnih i 15 samostalnih izložbi. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za suvremenu umjetnost, članica je strukovnih udruga HDLU i HZSU, a često osmišljava i vodi likovne radionice.


Culture Shock Festival u prethodna je svoja četiri izdanja od 2005. križevačkoj publici i gostima predstavio čitav niz likovnih i višemedijskih umjetnika, od mladih i neafirmiranih entuzijasta preko akademski obrazovanih autora do suvremenih artista čiji radovi provociraju i šokiraju. Svoje su radove i izloške tako na Culture Shocku do sada predstavila imena: Križevčani Vlado Štruklec, Rudolf Karre, Irina Bojko i Saša Živković, Darko Markić iz Koprivnice, Aldo Giannotti i Jessica Wyschka iz organizacije Kforumvienna, Vlasta Delimar s kontroverznim "Hrvatskim proizvodom", Dubravko Mataković sa stripovima i ilustracijama te Gabrijela Parigros s razglednicama Pozdrav iz Zrenjanina. Ovogodišnji festivalski jubilej će, osim ove izložbe, ugostiti još jednog mladog križevačkog autora te poznati hrvatsko-danski fotografski dvojac čija je izložba nedavno oduševila Zagrepčane.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.