Tržničari imaju i nelojalnu konkurenciju

Imaju čelične stolove, krov koji ljeti stvara hlad i štiti od kiše kakva je padala danas prijepodne, no ne trljaju ruke. Prodavači voća i povrća na Gradskoj tržnici u Križevcima, koja je od prošlog rujna uz sjedište Komunalnog poduzeća u Grdenićevoj ulici, nisu zadovoljni poslovnim rezultatima u deset mjeseci prodaje na novom mjestu.

"Slabo je, čak i stalni kupci vele da im je daleko od centra" – pripovijeda Štefica Galaš koja na placu tri stola mjesečno plaća 1000 kuna. Pomalo je ljuta na konkurenciju, no ne u trgovini Billa tik uz tržnicu, već na voćare na Nemčićevom trgu. Čudi se zašto je tamo dopuštena prodaja kad u centru više nije “plac”.

Neki na novoj tržnici vele da postoji problem u komunikaciji Komunalnog i Grada koji izdaje dozvole za štandove na trgu i pitaju se zar ne bilo u redu da svi trže na novoj tržnici, za koju se pričalo da je toliko nužna a koštala je 1.7 mlijuna kuna.
Do nadležnih u križevačkoj gradskoj upravi danas nismo uspjeli doći jer su na godišnjem odmoru. Š. Galaš kaže da joj nisu dali da prodaje u centru bar poslijepodne, jer bi to nagrdilo izgled.

Ni Božica Pintarić nije sretna prodajom, manja je za trećinu nego na starom mjestu. Ovdje joj je lijepo iako je zimi teško cijeli dan stajati jer puše, na što su se žalili KP-u sa zamolbom da se postavi pregrada sa strane tržnice nasuprot policiji, radi zaštite od vjetra. Dario Zagorec iz Udruge sirara veli da nije zaživjela ni ideja da sirari jednom tjedno u zatvorenom, mlječnom odjelu, prodaju svoje proizvode. Križevci su slabo tržište pa odlaze čak do Istre.
Stara tržnica u Jelačićevoj prodaje se za 4 milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.