‘Plodine’ stižu u Križevce na mjesto ‘Čelika’

Riječki trgovački lanac Plodine u Križevcima će otvoriti svoj 34. supermarket. Na parceli od 10 tisuća četvornih metara za dvadesetak će dana početi gradnja supermarketa koji bi, prema riječima člana uprave Plodina Zvonimira Dekovića, trebao biti ukupne površine 2700 četvornih metara uz parkiralište za 140 vozila.

Parcela se nalazi na površinama proizvodnih hala tvornice Čelik u ulici Kralja Tomislava, koje je tvrtka prodala početkom ove godine. Ovih dana hale se ruše a proizvodnja je, doznajemo iz Čelika, premještena u postojeće obližnje prostore u sklopu tvrtke.
Neki radnici Čelika kazali su nam kako su u halama "ostavili" srce, desetljećima izrađujući čelične konstrukcije za naručitelje iz cijeloga svijeta.
Nakon neuspješnih pregovora s tekstilnom tvrtkom Zelinka o otvaranju supermarketa u poduzetničkoj zoni u ulici Nikole Tesle, Plodine na novoj lokaciji na mjestu bivših Čelikovih hala, ukupnom investicijom vrijednom oko 5 milijuna eura u Križevcima namjeravaju otvoriti 40-50 radnih mjesta.
Nakon Bille i KTC-a bit će to treći trgovački lanac u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.