Obrađeno 92 % poreznih prijava

Iako su zaprimili 7% poreznih prijava više nego prethodne godine, djelatnici koprivničkog Područnog ureda Porezne uprave dosad su obradili čak 92% prošlogodišnjih prijava. Za ovakvu učinkovitost podravsko-prigorskih poreznika zaslužni su sami obveznici, koji su kvalitetno ispunili svoje prijave, te više ljudi i bolja organizacija unutar Poreznog ureda, rekao je načelnik Odjela za utvrđivanje poreza Radivoj Čavić. Na području Koprivničko-križevačke županije zaprimljeno je 19.996 poreznih prijava, verificirano ih je 18.400, od kojih je obrađeno 89,6%. Naš Područni ured je po broju verificiranih prijava na osmom mjestu od ukupno 20 područnih ureda u Hrvatskoj. A po broju obrađenih prijava na petom mjestu.

Iako razrez još nije konačan, načelnik Čavić je iznio približan rezultat tog obimnog posla.
– ‘Razlika za uplatu poreza po prijavi za 2006. godinu iznosila je 6.002.520,99 kuna. A razlika za povrat je normalno puno veća kao i kod svih drugih područnih ureda – 26.990,735,81 kunu.’
Za obradu je ostalo još 1.596 poreznih prijava. Riječ je o obveznicima koji su svoje godišnje porezne prijave slali zadnji dan poštom te onima čija dokumentacija nije potpuna, a među njima je i 507 prijava radnika čiji poslodavci nisu uplatili porez pa im on ni ne može biti vraćen. Načelnik Čavić vjeruje da će obrada prošlogodišnjih poreznih prijava u Podravini i Prigorju završiti već do sredine rujna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.